Over ons

Verleden en heden

In 2013 is Heliko (HEnderiks LIcht  en KOffers) is opgericht door Richard Henderiks als eenmanszaak met als specialismen: koffers en zaklampen. Deze op het eerste gezicht vreemde combinatie is ontstaan uit de opgedane werkervaring bij de importeur/distributeur van Peli producten waarvoor Richard tot en met 2014 werkzaam was. Later werden andere merken als Explorer Cases en HPRC Cases aan het assortiment toegevoegd. In de jaren die volgden is Heliko B.V. uitgegroeid tot een totaalleverancier op het gebied van verpakkingen met daarnaast specialisme op zaklampen en gebiedsverlichting.

Naast deze werkzaamheden is Richard sinds 2008 ook  werkzaam bij De Kuip in Rotterdam, eerst als beveiliger daarna als supervisor parkeer-, verkeerbeheer. In 2019 is Richard ook begonnen met het lesgeven aan aspirant verkeersregelaars en neemt hij examens af. Door gebrek aan tijd om al deze activiteiten in goede banen te leiden, is Richard sinds 2019 nauw gaan samenwerken met zijn collega supervisor Ben van der Kuijl. Ben houdt zich uitsluitend bezig met de handelsactiviteiten van Heliko B.V., terwijl Richard zich bezighoud met de activiteiten van TrafficForce Services B.V..

In 2019 werd het assortiment grondig herzien en werd het assortiment uitgebreid met bodycams, gebiedsverlichting en GPS trackers.

Wij heten iedereen van harte welkom!

Richard en Ben