Opleiding verkeersregelaar

verkeersmiddelen-large

3-Daagse opleiding tot beroepsverkeersregelaar

TrafficForce leid je in drie dagen tijd op tot een professioneel beroepsverkeersregelaar. Na deze opleiding ben je heel breed inzetbaar: bij wegomleidingen of andere verkeerssituaties ben jij degene bent die het verkeer moet regelen; van het aanwijzen van een alternatieve route tot het heft in eigen handen nemen op een groot kruispunt. Jij zorgt ervoor dat iedereen naar jouw aanwijzingen luistert en dat het verkeer een goede doorstroming heeft.

Ook bij festivals en evenementen zorg jij ervoor dat het verkeer in juiste banen wordt geleid, dat er geen opstoppingen komen bij de ingang, het overige verkeer zijn bestemming vindt en bezoekers kunnen parkeren.

Een beroep waarbij je stevig in je schoenen staat, heerlijk buiten aan het werk bent en in contact komt met verschillende mensen.

Drie dagen

De opleiding duurt drie dagen: de eerste dag leer je alle theorie en handgebaren die bij het beroep van verkeersregelaar horen. Deze dag wordt afgesloten met een theoretisch examen. Na een voldoende resultaat mag je door naar het praktijkgedeelte.

De tweede dag ga je samen met de andere leerlingen buiten oefenen. De verkeerssituaties worden steeds iets moeilijker tot je met gemak op een van de grootste kruisingen staat en het verkeer van alle kanten leert regelen. Van fietsers, vrachtwagens tot scooters en auto’s: jij vertelt met je lichaamshouding en gebaren wie er aan de beurt is om te rijden en wie nog even moet wachten op jouw sein.
De derde dag hebben we ’s ochtends tijd ingepland voor een herhaling en ’s middags is het tijd om examen te doen.

Gelukkig sta je er niet alleen voor en word je begeleid door ervaren praktijkdocenten.

Aanstellingspas

Nadat je geslaagd bent voor je examen, ontvang je een diploma. Dit diploma dient binnen zes maanden na afgiftedatum omgezet te worden in een aanstellingspas. De aanstellingspas is vervolgens 5 jaar geldig.

Groepsverband

TrafficForce leidt ook regelmatig groepen mensen binnen hetzelfde bedrijf op. Dit kunnen mensen zijn die omgeschoold moeten worden of bijvoorbeeld in dienst zijn genomen bij een bedrijf in de infrastructuur.

Neem contact met mij op voor meer informatie